Home » Nieuws

Problemen in Makelaarsbranche

makelaarHet gaat niet goed met de makelaarsbranche. Bijna dertig procent van de kantoren draait verlies. Eén op de vijf dreigt zelfs ten onder te gaan door de concurrentie in de branche. Dit heeft een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM) bevestigt tegenover GPD-dagbladen.

Er komen steeds meer makelaars bij, terwijl de huizenverkoop nagenoeg gelijk is gebleven. Er zijn momenteel dus te veel mensen die in dezelfde vijver vissen. Sinds 2001 hoeft een makelaar niet beëdigd te worden, dit houdt in dat iedereen makelaar kan worden. Het aantal makelaars is dan ook gegroeid. De NVM heeft na de afschaffing van de verplichte beëdiging een eigen benoeming ingesteld die toch nog voor een ‘keurmerk’ zorgt.

In Nederland zijn volgens de NVM zo’n zesduizend professionele makelaars (voorzien van het NVM-keurmerk) actief. De vereniging schat dat er verder tussen de twee- en vierduizend niet-geregistreerde makelaars op de markt zijn.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Welkom bij Hypothekencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

Hypothekencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.