Home » Nieuws

Een op vijf bedrijven last van kredietcrisis

crisisEen op de vijf (21%) van de Nederlandse ondernemers zegt gevolgen te ondervinden van de kredietcrisis voor hun bedrijfsvoering. Dat blijkt uit een onderzoek van kredietverzekeraar Atradius. Na de Zweden zijn Nederlandse ondernemers daarmee het meest laconiek over de crisis. Atradius voerde het onderzoek uit onder ruim 2.500 bedrijven in Europa, de VS, Mexico en Australië/Nieuw Zeeland.

In de Verenigde Staten ligt het percentage bedrijven dat last heeft van de kredietcrisis ruim drie keer zo hoog: 68%. Ook in Mexico (60%), Italië (58%), het Verenigd Koninkrijk (46%) en Spanje (44%) ondervinden ondernemers veel last van de kredietcrisis.

“Het Nederlandse bedrijfsleven verwacht als gevolg van kredietcrisis moeilijker vreemd kapitaal aan te kunnen trekken, een toename van wanbetaling van hun klanten en problemen bij het vergroten van hun afzet”, aldus de onderzoekers. Nederlandse ondernemers verwachten verder relatief weinig impact op hun eigen resultaten als gevolg van de wereldwijde kredietcrisis. Zo denkt een kwart van de ondernemingen dat de kredietcrisis geen enkel gevolg voor de Nederlandse economie en hun eigen groei zal hebben.

46% verwacht hooguit een afzwakking van de groei. “In vergelijking: negen van de tien Amerikaanse ondernemers verwachten dat hun bedrijf in de toekomst last krijgt van de kredietcrisis”, zo geeft Atradius aan.

Van de 21% Nederlandse ondernemers die de gevolgen van de kredietcrisis wel vrezen, is 12% direct en 15% indirect blootgesteld aan de consequenties van ‘dubieuze (hypotheek-)leningen’. Wereldwijd ligt het percentage bedrijven dat indirect is blootgesteld aan deze zogenaamde ‘subprime lending’ op 36%, in de VS is dat 46%.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Welkom bij Hypothekencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

Hypothekencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.