Home » Geen rubriek

Geld lenen voor duurzame energie

Geld lenen kost geld, maar soms levert het ook wat op. Investeren in duurzame energie is daar een goed voorbeeld van. Bijvoorbeeld: als je zonnecollectoren op je dak laat plaatsen, heb je eenmalig hoge kosten voor de aanschaf van de panelen en het inhuren van een installatiebedrijf. (Dat laatste is niet verplicht maar voor de meeste mensen wel aan te raden.) Maar daarna heb je ongeveer 25 jaar lang een lagere energierekening.

Uit de besparing op je energienota verdien je de investering in ongeveer 10 tot 15 jaar terug. Daarna maak je puur winst. De details hangen af van de gekozen financiering. Hoe meer rente je betaalt, hoe langer het afbetalen duurt. Wat dat betreft is er geen verschil tussen geld lenen voor duurzame energie en geld lenen voor welk ander doel dan ook.

Duurzame energie en hypotheek

Je kunt natuurlijk kiezen voor een persoonlijk krediet van bijvoorbeeld Kredietdesk. Hier krijg je het geleende bedrag in één keer uitbetaald en moet je dit in een vaststaand aantal termijnen terugbetalen. Maar dat is lang niet altijd de voordeligste vorm om een investering in duurzame energie te financieren. De overheid ziet graag dat burgers hun woning verduurzamen. In veel gevallen betaal je door maatregelen in de belastingsfeer per saldo minder rente op je hypotheek, dan je aan rente ontvangt voor je spaargeld. Dus zelfs als je voldoende spaargeld hebt, kan het lonen om een (extra) hypotheek af te sluiten.

De lening moet dan wel aangewend worden voor een doel waar deze regeling voor is bedacht. De plaatsing van zonnecollectoren voldoet bijna altijd aan de voorwaarden, net als bijvoorbeeld verbetering van de isolatie van de woning. Als je aan de voorwaarden voldoet, dan kun je een iets hogere hypotheek afsluiten: 106% in plaats van 105% van de woningwaarde. Ook blijft bij de inkomenstoets maximaal 8.000 euro aan investeringen voor energiebesparing buiten beschouwing.

Welke hypotheekvorm en welke geldverstrekker?

Alle banken zijn gebonden aan dezelfde regels om te bepalen hoeveel je mag lenen. Ook de regels om de extra ruimte te berekenen voor maatregelen waardoor je energie bespaart, zijn voor alle banken gelijk. Eigenlijk maakt het dus weinig uit of je bij bank A of bank B je hypotheek afsluit.

Maar misschien overzie je niet goed hoe je de verschillende mogelijkheden tegen elkaar moet afwegen. In dat geval kun je het beste een adviseur raadplegen die dat overzicht wel heeft, en die de tijd neemt om je uit te leggen waar je op moet letten. Een gedegen advies kan je veel geld schelen.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Welkom bij Hypothekencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

Hypothekencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.