Home » Financiële optimalisatie

Nationale Hypotheekgarantie

Bij de aankoop van een woning is het verstandig na te gaan of u in aanmerking komt voor de zogenaamde Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De NHG houdt in dat de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning garant staat voor de aflossing van uw hypotheek ingeval van betalingproblemen. Hierdoor is het risico dat de geldverstrekker loopt lager en zodoende de hypotheekrente.

Er zijn specifieke voorwaarden verbonden aan het kwalificeren voor de NHG. De koopsom mag niet hoger zijn dan € 236.607,14 (cijfers 2008) bij een bestaand huis inclusief de kosten van een eventuele verbouwing. Bij een nieuwbouwwoning bedraagt dit bedrag € 245.370,37 (cijfers 2008). De totale kosten van de woning mogen inclusief de aankoopkosten niet meer bedragen dan € 265.000 (cijfers 2008). Daarnaast moet uw inkomen uiteraard voldoende zijn om de hypotheeklast te kunnen dragen.

De aanvraag voor NHG loopt via uw geldverstrekker. De kosten hiervoor bedragen eenmalig 0,45% (cijfers 2008) over het gehele hypotheekbedrag. Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Bovendien verdient u deze kosten snel terug doordat u een aanzienlijk lagere hypotheekrente betaalt dan ingeval u geen gebruik maakt van de NHG. De NHG kunt u aanvragen op het moment dat u een nieuwe woning koopt en op het moment dat u uw bestaande woning gaat verbouwen.

Welkom bij Hypothekencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

Hypothekencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.