Home » Financiële optimalisatie

Hypotheken vergelijken

Het vergelijken van hypotheken is niet eenvoudig. Maar al te vaak wordt er alleen gekeken naar de maandelijkse lasten en onvoldoende naar de overige aspecten van een hypotheek. In hoofdzaak zijn er een drietal eigenschappen waarmee u hypotheken onderling kunt vergelijken. Hieronder geven we ze in chronologische volgorde weer:

  • Hypotheekvorm; Wat voor een soort hypotheek wordt er aangeboden. Is er sprake van een aflossingsvrije hypotheek, een spaarhypotheek of toch een hybride hypotheek. Al deze vormen hebben verschillende eigenschappen. Eigenschappen die misschien wel of niet bij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen passen. Ga allereerst na welke hypotheekvorm het beste bij u past en kijk vervolgens naar de verschillende aanbiedingen.
  • Prijs van de hypotheek; De eigenschap van een hypotheek waar het meeste aandacht aan wordt besteed is de prijs ervan. Hoeveel bedragen de maandelijkse lasten? Hoe hoog is de afsluitprovisie? Hoe lang staat de rente vast? U kunt deze aspecten pas vergelijken wanneer u uitgaat van de hypotheekvorm die het beste bij u past. Verschillende hypotheekvormen op basis van prijs met elkaar vergelijken is niet mogelijk. U vergelijkt dan immers appels met peren. De ene hypotheekvorm is misschien wel erg goedkoop maar geeft u weinig zekerheid en bouwt geen vermogen op voor aflossing van de hypotheek op het eind van de looptijd.
  • Voorwaarden van de hypotheek; Minstens zo belangrijk als de prijs van een hypotheek zijn de gestelde voorwaarden. Het afsluiten van een hypotheek vindt immers plaats voor een zeer lange periode, meestal 30 jaar. In deze periode kan veel gebeuren. Denkt u maar eens aan een verhuizing. Kunt u in dat geval uw huidige hypotheek meenemen? Of wanneer u in de toekomst wilt verbouwen. Is het dan mogelijk om eenvoudig extra geld op te nemen? En is het mogelijk om boetevrij vervroegd af te lossen? Al deze voorwaarden kunnen in de toekomst voor u belangrijk zijn. Het is daarom zaak om deze voorwaarden goed naast elkaar te leggen bij het vergelijken van verschillende hypotheken.

Uiteraard is een goede ondersteuning in dit traject voor velen noodzakelijk. Wij adviseren u een betrouwbare en goede adviseur in de hand te nemen die u ondersteunt in het ingewikkelde proces van hypotheken vergelijken.

Welkom bij Hypothekencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

Hypothekencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.