Home » Financiële optimalisatie

Hypotheekofferte aanvragen

Wanneer u een geschikte woning hebt gevonden en een voorlopig koopcontract is ondertekend dan gaat u kijken naar de hypotheek. U kunt hiervoor diverse voorbeeldberekeningen aanvragen. Belangrijk hierbij is dat u steeds dezelfde uitgangspunten hanteert. Aan de hand van deze berekeningen en de voorwaarden van de maatschappij maakt u een keuze waar u de offerte gaat aanvragen.

Er zijn verschillende manieren om een offerte aan te vragen. Allereerst is het mogelijk dit te doen bij een bemiddelaar in hypotheken. Voordeel hiervan is dat bemiddelaars contact hebben met meerdere geldverstrekkers, waardoor u een goed overzicht van de mogelijkheden krijgt. Ook kunt u rechtstreeks bij een geldverstrekker, bijvoorbeeld uw eigen bank, terecht. Dit heeft het voordeel dat u als vaste klant wellicht bepaalde extra’s kunt bedingen zoals een lagere rente, een lagere afsluitprovisie of afwijkende voorwaarden. Nadeel hiervan is dat u alleen het aanbod van deze ene geldverstrekker krijgt te zien. U dient dan zelf veel tijd te investeren in het bezoeken van andere geldverstrekkers.

Het is daarnaast belangrijk goed te kijken naar de geldigheidsduur van de offerte en de voorwaarden met betrekking tot het veranderen van de rentestand. Na het ondertekenen van een voorlopig koopcontract en de hypotheekofferte duurt het meestal nog enige tijd voordat de aankoop en financiering juridisch wordt bekrachtigd bij de notaris. De hypotheekofferte geeft u in deze periode zekerheid. Een niet getekende offerte is gemiddeld tien werkdagen geldig. Tekent en retourneert u de offerte binnen deze periode dan is deze, afhankelijk van de geldverstrekker, drie tot zes maanden geldig. Dit betekent dus dat u deze periode heeft om de overdracht en hypotheekakte bij een notaris te laten vastleggen.

Belangrijk hierbij zijn de voorwaarden welke zijn opgenomen in de offerte met betrekking tot de rente. Met het tekenen van de offerte sluit u het risico van tussentijdse rentestijging uit. U heeft de zekerheid dat u, wanneer de hypotheekakte wordt gepasseerd binnen de gestelde termijn, tegen de rente opgenomen in de offerte kunt lenen. Ook wanneer de rente in de tussentijd stijgt. Maar wat nu wanneer de rente tussentijds daalt? In dat geval is het bij sommige geldverstrekkers mogelijk om hiervan wel te profiteren. Dit is afhankelijk van de voorwaarden in de hypotheekofferte. Kijk hier goed naar voordat u uw keuze maakt.

Welkom bij Hypothekencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

Hypothekencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.