Home » Doel hypotheek

Een recreatiewoning kopen

recreatiewoningEen steeds grotere groep consumenten koopt een recreatiewoning. Een leuk huisje aan zee is toch voor velen de ultieme manier om regelmatig even uit te waaien. Anderen gebruiken een recreatiewoning zelfs voor permanente bewoning. In beide gevallen zijn er diverse zaken waar u rekening mee dient te houden.

Er zijn maar weinig hypotheekverstrekkers die bereid zijn om een recreatiewoning volledig te financieren. Recreatiewoningen zijn over het algemeen minder courant dan gewone woningen. Hierdoor heeft de hypotheekverstrekker minder zekerheid dat hij zijn geld terugkrijgt wanneer u niet meer aan uw verplichtingen kunt voldoen. Wanneer u de recreatiewoning wilt gaan gebruiken voor permanente bewoning, dan is het belangrijk dat de gemeente hiervoor schriftelijk toestemming heeft verstrekt. Het beleid ten aanzien van recreatiewoningen verschilt per gemeente. Wij adviseren u dit vooraf na te gaan.

Wanneer u de recreatiewoning niet permanent gaat bewonen dan komt u niet in aanmerking voor fiscale hypotheekrenteaftrek. Dit is namelijk alleen mogelijk voor uw hoofdverblijf. Wanneer u de recreatiewoning wel permanent gaat bewonen en hiervoor ook schriftelijk toestemming heeft van de gemeente dan kunt u wel in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek.

One Comment

  • Frans schreef:

    Interessant artikel. Zeker het feit dat geld lenen, ook hypotheken met deze crisis lastig is geworden. Geld lenen zonder toetsing is nu bijna onmogelijk. Mensen met een negatieve BKR registratie kunnen dus lastig hypotheken afsluiten. Daarom druk ik iedereen op het hart om verstandig te lenen.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Welkom bij Hypothekencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

Hypothekencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.