Home » Doel hypotheek

Hypotheek om te verhuizen

Nadat u een nieuwe woning heeft gekocht en de datum van de overdracht komt dichterbij dan komt de vraag aan de orde op welke wijze u gaat verhuizen. U heeft de keuze om de verhuizing geheel zelf uit te voeren dan wel deze (gedeeltelijk) uit te besteden.

Wanneer u ervoor kiest om zelf de verhuizing uit te voeren dan zijn er enkele zaken van belang. Ten eerste is het verstandig, zeker wanneer de afstand tussen uw huidige en nieuwe woning aanzienlijk is, te zorgen voor een voldoende groot vervoermiddel. Dit zorgt ervoor dat u niet onnodig vaak op en neer hoeft te rijden en de kosten van de huur van een aanhanger, boedelbak of busje vallen mee. Vervolgens is het van belang dat wanneer u een dergelijk vervoermiddel huurt, u er zeker van bent dat u dit wettelijk gezien mag besturen. Voor sommige combinaties is meer dan alleen een B-rijbewijs noodzakelijk. De verhuurder van het vervoermiddel kan u hierover informeren. Ga bovendien na op welke wijze de verzekering is geregeld.

Wanneer u ervoor kiest om de verhuizing uit te besteden dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om bij een verhuisbedrijf een container of oplegger te huren. Die wordt bij u voor de deur gezet en u laadt zelf de inboedel in. Het verhuisbedrijf zorgt voor het vervoer naar uw nieuwe woning waarna u zelf uw bezittingen weer uitlaadt. Een andere optie is om de gehele verhuizing uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Nadeel hiervan is wel dat de kosten behoorlijk kunnen oplopen. U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de grote en zware spullen zoals de meubels en wasmachine door een verhuisbedrijf te laten vervoeren.

Als u de verhuizing geheel uitbesteedt dan komt de verhuizer bij u thuis kijken om een offerte op te maken. Het loont vaak om meerdere offertes bij verschillende bedrijven op te vragen. Bovendien is het verstandig om in zee te gaan met een zogenaamde Erkende Verhuizer. Een Erkende Verhuizer verzekert uw inboedel tijdens de verhuizing en is gebonden aan de algemene voorwaarden zoals deze door deze brancheorganisatie zijn vastgesteld. Bovendien kunt u bij onverhoopte geschillen een beroep doen op de Geschillencommissie Verhuizen.

Welkom bij Hypothekencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

Hypothekencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.