Home » Doel hypotheek

Hypotheek voor tweede woning

Wanneer u besluit naast uw huidige woning nog een tweede woning te kopen dan dient u rekening te houden met een enkele belangrijke financiële aspecten.

Allereerst is de hypotheekrente die u betaalt op de lening voor de aankoop van deze tweede woning niet aftrekbaar in Box 1. Alleen de hypotheekrente die betrekking heeft op de aankoop van uw eigen woning, zijnde uw hoofdverblijf, is aftrekbaar. Uw tweede eigen woning valt fiscaal in de zogenaamde vermogensrendementsheffing van Box 3. Dit betekent dat u 1,2% belasting dient te betalen over het verschil tussen de waarde van de woning en de daarop rustende hypotheek. Hypotheekrente is niet aftrekbaar maar daarentegen zijn eventuele huuropbrengsten ook niet belast.

Wanneer u een hypotheek wilt nemen op een woning die niet dient als hoofdverblijf zijn er niet veel hypotheekinstellingen die de aankoop volledig zullen willen financieren. Het is in bepaalde gevallen wel mogelijk een hypotheek op een tweede woning te krijgen. Allereerst worden hierbij aan de woning vaak speciale eisen gesteld , het moet bijvoorbeeld van steen zijn gebouwd, op een fundering en met pannen gedekt. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat een hypotheekverstrekker niet het gehele aankoopbedrag wil financieren. U zult een deel dus moeten financieren uit eigen middelen dan wel een aanvullende onderpand dienen te vinden hiervoor. Dit zou bijvoorbeeld kunnen middels de overwaarde op uw eerste woning. Door sommige hypotheekverstrekkers wordt er ook nog een opslag op de rente in rekening gebracht.

Welkom bij Hypothekencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

Hypothekencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.