Home » Betrokken partijen

Vereniging van Eigenaren (VVE)

vveWanneer u een appartement koopt dan krijgt u ook te maken met een Vereniging van Eigenaren. Op basis van de wet bent u als eigenaar van een appartementsrecht in een gebouw automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VVE) van dit gebouw. Uw lidmaatschap kunt u niet opzeggen. Het eindigt alleen bij verkoop van het appartement of bij overlijden van de eigenaar.

Een VVE bestaat uit een aantal belangrijke organen. Allereerst is er de vergadering van eigenaren. Deze vergadering dient minimaal eenmaal per jaar plaats te vinden. In deze vergadering worden alle besluiten genomen, zoals bijvoorbeeld de benoeming of het ontslag van een bestuurder. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, eventueel bijgestaan door een secretaris.

Ten tweede wordt het dagelijks bestuur van de VVE uitgevoerd door het bestuur. Hieronder vallen alle zaken die de VVE aangaan, zoals het beheer van de gelden van de VVE maar ook het incasseren van de periodieke bijdrage van de leden. In de regel bestaat het bestuur uit eigenaren van appartementen in het complex. Professionele externe bestuurders komen eigenlijk alleen voor bij grotere complexen.

Bij de meeste VVE dragen alle eigenaren periodiek bij aan de gezamenlijke kosten van het gebouw. Hierbij kunt u denken aan een gezamenlijke opstalverzekering maar ook aan het gezamenlijk sparen voor toekomstig (groot) onderhoud. De bijdrage van iedere eigenaar wordt meestal gebaseerd op het eigendomsaandeel. Wanneer u dus een relatief ruim appartement bezit, draagt u meer bij aan de gezamenlijke kosten dan uw buurman die in een relatief klein appartement woont.

Wanneer u de aankoop van een appartement overweegt is het belangrijk om ook de financiën van de desbetreffende VVE na te gaan. Hoe staat de VVE er financieel voor? Is er geld gereserveerd voor toekomstig groot onderhoud? Zullen er binnenkort grote uitgaven volgen? Dit zijn belangrijke zaken om vooraf na te gaan. U wilt als nieuwe eigenaar niet geconfronteerd worden meer een zeer hoge bijdrage aan de VVE.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Welkom bij Hypothekencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

Hypothekencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.