Home » Betrokken partijen

Wat doet het kadaster?

kadasterEen onroerende zaak is een zogenaamd registergoed. Een belangrijk kenmerk hiervan is dat deze goederen en alle daarop rustende verplichtingen dienen te worden ingeschreven in de registers van het Kadaster. Doel hiervan is om in een landelijke database vast te leggen wie eigenaar is van welk onroerend goed en welke rechten daarop rusten, bijvoorbeeld een hypotheekrecht.

Het Kadaster speelt een erg belangrijke rol in het maatschappelijke verkeer in vastgoed. Doordat het Kadaster registreert wie eigenaar is van welk onroerend goed en hierover tegen betaling informatie verstrekt, wordt de rechtszekerheid bevorderd. Immers, de koper van een onroerend goed moet ervan uit kunnen gaan dat hij te maken heeft met de eigenaar van dit onroerend goed. Het Kadaster is een publiekrechtelijk orgaan wiens taken worden beschreven in een aantal wetten.

Zowel de transportakte en de hypotheekakte welke beiden worden opgemaakt en gepasseerd door de notaris dienen te worden geregistreerd in het Kadaster. De notaris is verplicht hiervoor te zorgen.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Welkom bij Hypothekencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

Hypothekencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.