Home » Betrokken partijen

Hypotheekverstrekkers

Banken
Allereerst zijn er de (hypotheek)banken. Bij hen kunt u terecht voor een passend hypotheekadvies. Zij bieden zelf, als bank zijnde, u het benodigde geld aan. Zij werken, in tegenstelling tot tussenpersonen en intermediairs, niet op provisiebasis. Nadeel is echter dat u zelf verschillende banken langs moet om verschillende aanbiedingen met elkaar te kunnen vergelijken.

Tussenpersonen/ Intermediairs
Daarnaast zijn er diverse tussenpersonen en intermediairs. Dit zijn kantoren die hun klanten helpen met het uitzoeken van de voor hen meest geschikte hypotheek. Uw tussenpersoon heeft contacten met diverse hypotheekaanbieders (banken) en kan zodoende tussen u en de aanbieder bemiddelen. Het is dus niet de tussenpersoon of intermediair die u het geld verstrekt maar uiteindelijk toch de (hypotheek)bank.

Dit hypotheekadvies is voor de klant gratis, dat wil zeggen de tussenpersoon wordt door de bank betaald middels een provisie. Voordeel van bemiddeling door een tussenpersoon is dat hij voor u langs diverse hypotheekverstrekkers gaat en de best passende hypotheek uitzoekt. Hij neemt u dat werk uit handen. Nadeel is echter dat hij betaald wordt op provisiebasis. Hierdoor is een tussenpersoon mogelijk minder onafhankelijk dan dat hij zou moeten zijn. Hierover is de laatste jaren veel discussie. Uit onderzoek blijkt dat er veel verschil zit in de kwaliteit van dienstverlening van tussenpersonen. Met ingang van 1 januari 2009 is de tussenpersoon verplicht om u, wanneer u daarnaar vraagt, te informeren over de provisie die hij per product ontvangt. Sommige tussenpersonen doen dit nu al. Wij adviseren u daarnaar te vragen.

Welkom bij Hypothekencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

Hypothekencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.